Nie milkną echa po ogłoszeniu koalicji Magdaleny Zagrodzkiej i Ewy Głowackiej. Sztab Teresy Dery wydał w tej sprawie oświadczenie ujawniające sposoby pozyskania sojuszników przez Teresę Derę
Drodzy Mieszkańcy,
zawsze zależało mi i nadal zależy na zgodnej współpracy ze wszystkimi osobami, które mogą i chcą mieć wpływ na życie i funkcjonowanie naszej Gminy. Wierna tej zasadzie podjęłam próbę nawiązania współpracy z moją kontrkandydatką i wieloletnią radną Panią Ewą Głowacką oraz Jej komitetem w celu wypracowania wspólnego ”Porozumienia ponad podziałami dla Gminy Dobra”. Warunki, jakie zostały mi przedstawione, okazały się jednak nie do spełnienia, chociażby ten dotyczący utworzenia stanowiska wicewójta. Uważam, że decyzje takiej wagi powinny być konsultowane w gronie wszystkich radnych, czyli osób, które wybraliście obdarzając je najwyższym zaufaniem. Przez wszystkie lata pełnienia funkcji wójta starałam się nadmiernie nie rozbudowywać administracji urzędniczej, mając na względzie koszty z tym związane. Wierzę, że pomimo naszych różnic poglądowych, nadal mogę liczyć na zgodną współpracę dla dalszego, dobrego rozwoju naszej gminy. Wszyscy w życiu napotykamy na trudności, jednak mnie one motywują i determinują do dalszego działania – Teresa Dera

Jeżeli z kimś coś negocjujemy to po nieudanych rozmowach nie publikujemy tego na forum publicznym. Jest to nieetyczne i niepolityczne pokazujące przyszłym partnerom, że to co powinno być ukryte jest pokazane na świeczniku. Zaufanie to podstawa nie tylko w świecie polityki czy biznesu ale nawet zwykłych ludzkich relacji.

Dawid Klich | 28.10.2018, 00:10 | Wiadomości